Terugblik Gitaar Bootcamp 2018

Guitar Bootcamp 2018 – Ardennen – In de week van 28 juli t/m 2 augustus vond het eerste Gitaar Bootcamp plaats op een prachtige locatie in de Ardennen. Gitaar Instituut Dordrecht (GID) organiseerde deze week waarbij een groep van 15 deelnemers tussen de 15 en 67 jaar oud zich van zaterdag t/m woensdagavond onderdompelden in de muziek om zich de verschillende aspecten van gitaarspelen eigen te maken.

 

Hele dag muziek maken, dat is toch geweldig!

Een bootcamp betekent uren maken en aan de slag! De dagen begonnen dan ook met een goede work-out waarbij de vingers los werden gemaakt. Hierna werd de groep in tweeën opgesplitst.  Dagelijks stonden er 2 gitaarlessen op het programma met ’s avonds een workshop of jamsessie. Tussen de lessen door werd er flink geoefend:

“ Heerlijk dit gitaar bootcamp, aldus een deelnemer. “ hoe vaak komt het nou voor dat je dagelijks meer dan zes uur aan het gitaarspelen bent?”  En die gedachte werd gedeeld door andere cursisten: “ Vaak neem ik mij voor in de zomervakantie echt lekker te gaan oefenen, maar dan stoppen de gitaarlessen, is je agenda volgepland met afspraken waar je verder niet aan toekomt en dan is je vakantie weer voorbij”. “ Fijn om me nu echt eens op de gitaar te kunnen richten”.

 

Les en Jammen met Fusiongitarist Richard Hallebeek

Fusiongitarist Richard Hallebeek verzorgde samen met bluesgitarist, gitaardocent en initiatiefnemer van het gitaar bootcamp Maarten Pors de lessen. Naast de lessen en workshops is het gewoon geweldig leuk om met zulke goede gitaristen te jammen!

Tussen de gitaarlessen door konden mensen zich alleen of in groepjes terug trekken op het grote terrein of in de eigen huiskamers. En de inwendige mens werd goed verzorgd met gevarieerde maaltijden.

Sponsors eerste bootcamp: bedankt!

VOX amplification, DR Strings, Chickenpicks and Panucci CustomGuitars and the Guitarist have given extra support to the bootcamp with their contributions. Through this way, we want to thank them very much for this.

If you also want to visit a Bootcamp check out our Summercamp page!

 

                  

 

                     

                    


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *