Docenten Guitar bootcamp;

Tijdens de Gitaar vakanties of Bootcamp weekenden nemen meerdere docenten deel. Afhankelijk van het soort Bootcamp vragen wij de best passende docenten hieronder een greep uit de Docenten Guitar bootcamp.

 

Richard Hallebeek

Richard begon met gitaarspelen op 10 jarige leeftijd, hij speelt al meer dan 30 jaar en heeft opnames gemaakt en het podium gedeeld met een groot aantal wereldberoemde gitaristen waaronder Scott Henderson, Frank Gambale, Scott Kinsey, Dan Gilbert, Carl Verheyen, Michael Angelo Batio, Marco Minnemann, Steve Hunt, Allan Holdsworth.
Hij heeft aan het conservatorium in Amsterdam gestudeerd en een jaar in Los Angelos aan het GIT gestudeerd.

Waarna hij in LA., heeft hij opnames gemaakt voor Mark Varney’s legendarische Legato Label.
Hij heeft twee jaar achterelkaar (2010 en 2011) op het Ziua Chitarelor Festival in Bucharest gespeeld met Andy Timmons, Greg Howe, Guthrie Govan, Brett Garsed, Mattias Eklundh.
Richard speelt onder andere op het Weaveworld trilogy van keyboard speler Lalle Larsson (3de in 2011 in de Keyboardmagazine polls)
hij toerde twee keer met Guthrie Govan en Jose de Castro met een Rock-Blues G3 project.

Naast al deze drukke werkzaamheden heeft hij ook nog tijd gehad om instructie DVD te maken voor ‘TrueFire’ in 2015 genaamd ‘Scale Creativity’ en een instructie DVD over het gebruik van akkoorden ‘Chord Creativity’

website: richarshallebeek.com
Youtube: youtube/richardhallebee


 

Ruben Hoeke

Op veertienjarige leeftijd begint Ruben Hoeke met gitaarspelen. Zijn droomwens ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij per toeval geconfronteerd wordt met de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Betoverd door de melodie besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een akoestische gitaar. Tegenwoordig kun je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao.

in 2008 wordt Ruben wordt door Nederlandse collega-muzikanten onderscheiden met een ‘Duiveltje’ als ‘Nederlandse Beste Gitarist’. Tevens ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘Grote bekwaamheid als gitarist’. 

Ruben heeft het podium gedeeld met gitaristen als; Gary Moore, Jane Akkerman.. Hiernaast is hij gevraagd om Beth Heart en Mick Taylor (ex RollingStone) te begeleiden.

In 2006 richt Ruben De Ruben Hoeke Band op. Binnenkort verschijnt het zesde album van deze formatie.

 

website: rubenhoeke.com

Youtube: youtube/rubenhoeke

 


Leif de Leeuw

Leif de Leeuw begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij zich besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan.

In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar. Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Hij werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

website: leifdeleeuw.com
Youtube: youtube.com/leifdeleeuwband

 


Maarten Pors

Maarten begon gitaarspelen op 11 jarige leeftijd. na het luisteren van ‘Just one Night’ van Eric Clapton.
Hij raakt al gauw in de ban van de Blues. Op zijn 16de begon hij met lesgeven. Inmiddels speelt hij al 35 jaar. en geeft ook al net zo lang gitaarles. In deze 35 jaar is zijn voorkeur veranderde naar gitaristen als Steve Vai, Edward van Halen, Allan Holdsworth en Frank Gamale. Ondaks dat is zijn voorliefde voor Blues wel blijven bestaan.

Je kunt hem alles vragen over de grote Blues gitaristen op aarde, over slide en over acoustiesche blues.

Maarten heeft veel voor TV gedaan en demonstraties op beurzen.En speelt regelmatig op de grote podia in Nederland en daar buiten.

Hij is altijd op de hoogte van de laatste technieken. Van Sweep picking tot rechterhand-tappen het komt allemaal aan bod
Hij heeft een afgeronde opleiding aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’
Naast een goedlopende les praktijk geeft hij ook muzieklessen op scholen en staat hij regelmatig op diverse podia.

 


‘Enorm veel kennis op gedaan en plezier maken met leuke mensen en toffe leraren’

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial