Blues/Rock weekend 2020

Ruben Hoeke en Leif de Leeuw

Het weekend van 28 februari tot en met 1 maart was het weer zover. Een uitverkocht Guitar Bootcamp weekend met drie dagen lang gitaarlessen, jammen en spelen met Ruben Hoeke, Leif de Leeuw en Maarten Pors rond het thema Blues en Rock!


25 deelnemers met maar een doel, gitaarspelen! De dagen begonnen met een kennismaking bij de open haard waar het laatste nummer van De Gitarist al van voor naar achter en terug werd uitgespit. Vrijdagavond werd er gelijk al stevig gejammed onder begeleiding van drummer Jasper Minheere en bassist Daniël van Gaalen. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt op zaterdagochtend werden de vingers losgemaakt tijdens de warming-up met Mika Pors waarna de groep in tweeën werd gesplitst voor een gitaarles van Ruben Hoeke of Maarten Pors.

Na de lunch kregen de groepen van de andere docent les om ’s avonds het geleerde uit te proberen tijdens de jamsessie.

 

Dag 2

Op zondag kwam – tot beste gitarist van de Benelux gekozen – Leif de Leeuw langs voor een les aan iedere groep. Na de lunch gaf Leon Keemer van Pedal Town een demo van Boutique pedalen. Van JHS Bonsai tot Gamechanger Audio Plasma Pedaal. Zeer leerzaam en leuk om alle pedalen naast elkaar te zien en natuurlijk te horen.

 

Reacties van de deelnemers

Wat vonden de deelnemers er zelf van? “ Ik heb geleerd om te soleren over Amajeur en Amineur en zelfs over Cismin!” ,“Durven spelen, rust nemen, less is more” zijn wat reacties van deelnemers. De gezellige sfeer, een weekend ondergedompeld worden in gitaarspel en daarnaast met mededeelnemers lekker ronduit praten over gitaren, muziek in zijn algemeenheid wordt ook als pluspunt genoemd: “ Je leert elkaar ook heel veel en iedereen komt om muziek te maken, dus ook al is het best spannend als je voor het eerst komt, het ijs is heel snel gebroken” . Gemiddeld gaven de deelnemers het Guitar Bootcamp een dikke 8,5.

 

Met genoeg materiaal om thuis verder uit te werken en te oefenen werd het Guitar Bootcamp op zondagmiddag afgesloten met een nieuwe set snaren van Ernie Ball en plectra van ChickenPicks Guitar Picks.

 

Druk met de toekomst

op dit moment zijn we druk met het bedenken van nieuwe activiteiten. Check onze website en vindt alle informatie over de events.

  • Zomer Bootcamp week (19 t/m 23 juli 2020),
  • het slideweekend 27 t/m 29 november 2020)

Ook zijn we nog druk met een Blues weekend in Chicago… houdt de site en/of nieuwsbrief in de gaten voor meer info
 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Neem contact op via WhatsApp