Docenten Guitar Bootcamp

Gast docenten tijdens Guitar Bootcamp. Afhankelijk van het soort Bootcamp vragen wij de best passende docenten hieronder een greep uit de Docenten Guitar bootcamp.

 

Stef Delbaere

De Vlaamse Stef Delbaere is sinds een tijdje de nieuwe gitarist van de Nederlandse bluesrockband King Of The World. Hiermee treedt hij in de voetsporen van veteraan Erwin Java. Geen gemakkelijke klus, maar Delbaere vervult zijn rol op het nieuwe album ‘Connected’ meteen met verve.

Stef Delbaere is een 25-jarige gitarist, geboren in Gent, opgegroeid in het dorpje Dikkelvenne. Via de uitgebreide platencollectie van zijn ouders, gespekt met veel klassiek, jazz, rock en blues, raakt hij onder meer in aanraking met ‘From The Cradle’ van Eric Clapton. Later is hij gekluisterd aan platen van onder andere Robert Johnson, Elmore James, B.B. King en Albert King. Na het spelen in een classic rockcoverband gaat Delbaere naar Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

Naast zijn drukke sessie werk en docent op de Havo/VWO voor Muziek en Dans in Rotterdam is Stef ook de vaste gitarist van Belle Perez.

Lees alles over Stef in Gitarist

Youtube StefDelbaere

 

 


 

Richard Hallebeek

Richard begon met gitaarspelen op 10 jarige leeftijd, hij speelt al meer dan 30 jaar en heeft opnames gemaakt en het podium gedeeld met een groot aantal wereldberoemde gitaristen waaronder Scott Henderson, Frank Gambale, Scott Kinsey, Dan Gilbert, Carl Verheyen, Michael Angelo Batio, Marco Minnemann, Steve Hunt, Allan Holdsworth.
Hij heeft aan het conservatorium in Amsterdam gestudeerd en een jaar in Los Angelos aan het GIT gestudeerd.

Waarna hij in LA., heeft hij opnames gemaakt voor Mark Varney’s legendarische Legato Label. Hij heeft twee jaar achterelkaar (2010 en 2011) op het Ziua Chitarelor Festival in Bucharest gespeeld met Andy Timmons, Greg Howe, Guthrie Govan, Brett Garsed, Mattias Eklundh.
Richard speelt onder andere op het Weaveworld trilogy van keyboard speler Lalle Larsson (3de in 2011 in de Keyboardmagazine polls)
hij toerde twee keer met Guthrie Govan en Jose de Castro met een Rock-Blues G3 project.

De afgelopen jaren heeft Richard vier keer samen met Dweezil Zappa, zoon van… het podium gedeeld.

Naast al deze drukke werkzaamheden heeft hij ook nog tijd gehad om instructie DVD te maken voor ‘TrueFire’ in 2015 genaamd ‘Scale Creativity’ en een instructie DVD over het gebruik van akkoorden ‘Chord Creativity’

website: richarshallebeek.com
Youtube: youtube/richardhallebee


 

Ruben Hoeke

Op veertienjarige leeftijd begint Ruben Hoeke met gitaarspelen. Zijn droomwens ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij per toeval geconfronteerd wordt met de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Betoverd door de melodie besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een akoestische gitaar. Tegenwoordig kun je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao.

in 2008 wordt Ruben wordt door Nederlandse collega-muzikanten onderscheiden met een ‘Duiveltje’ als ‘Nederlandse Beste Gitarist’. Tevens ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘Grote bekwaamheid als gitarist’. 

Ruben heeft het podium gedeeld met gitaristen als; Gary Moore, Jane Akkerman.. Hiernaast is hij gevraagd om Beth Heart en Mick Taylor (ex RollingStone) te begeleiden.

In 2006 richt Ruben De Ruben Hoeke Band op. Binnenkort verschijnt het zesde album van deze formatie.

 

website: rubenhoeke.com

Youtube: youtube/rubenhoeke

 


John-F. Klaver

John F. Klaver is een Nederlandse gitarist, zanger, componist en muziekleraar. Hij begon op zijn elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix. Na zijn afstuderen volgde hij privélessen gitaarles en muziektheoretische lessen aan de universiteit van de Stille Oceaan in de VS. Terug in Nederland werd hij toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam en kreeg hij lessen van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 begon hij zijn eigen formatie, het John F. Klaver Trio, dat later de John F. Klaver Band zou worden.

De eerste prestatie was de CD “Jetpepper”, die in 2008 werd uitgebracht. Het tweede album, “Coming Back For More”, volgde in april 2011. Het album was een groot succes en werd verkozen tot Best Dutch Blues CD 2011. Bekend muziekbladen merkten ook John op en wijdden verschillende artikelen niet alleen aan de band, maar ook aan de versterkers en effectpedalen die John zelf bouwt onder de naam ‘Klaver’.

Ook in 2011 wonnen John en zijn band de Dutch Blues Challenge en werden ze daarmee verkozen tot Best Blues Band of the Netherlands. Dezelfde prijs werd in 2013 aan John uitgereikt na het winnen van de Dutch Blues Challenge voor de tweede keer.

John kreeg ook de eer om de eerste en enige Nederlandse gitarist te worden die lid werd van het Jamtrackcentral-team. Zijn uitgebreide technische trainings- en onderwijsvaardigheden hebben al geleid tot talloze best verkopende masterclasses over bluessolo, zowel op dit platform als in real-life workshops.

website:   johnklaver.nl

Youtube:  youtube.com/JohnFKlaver

 


Leif de Leeuw

Leif de Leeuw begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij zich besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan.

In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar. Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Hij werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

website: leifdeleeuw.com
Youtube: youtube.com/leifdeleeuwband


 

Maarten Pors

Maarten begon gitaarspelen op 11 jarige leeftijd. na het luisteren van ‘Just one Night’ van Eric Clapton.
Hij raakt al gauw in de ban van de Blues. Op zijn 16de begon hij met lesgeven. Inmiddels speelt hij al 35 jaar. en geeft ook al net zo lang gitaarles. In deze 35 jaar is zijn voorkeur veranderde naar gitaristen als Steve Vai, Edward van Halen, Allan Holdsworth en Frank Gamale. Ondaks dat is zijn voorliefde voor Blues wel blijven bestaan.

Je kunt hem alles vragen over de grote Blues gitaristen op aarde, over slide en over acoustiesche blues.

Maarten heeft veel voor TV gedaan en demonstraties op beurzen.En speelt regelmatig op de grote podia in Nederland en daar buiten.

Hij is altijd op de hoogte van de laatste technieken. Van Sweep picking tot rechterhand-tappen het komt allemaal aan bod
Hij heeft een afgeronde opleiding aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’
Naast een goedlopende les praktijk geeft hij ook muzieklessen op scholen.

 


‘Enorm veel kennis op gedaan en plezier maken met leuke mensen en toffe leraren’

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial