Blues Special met Leif de Leeuw

The best cure for the blues… is the blues!

Drie dagen gitaarlessen, jammen, spelen en ontdekken! Tijdens de “Blues Special” georganiseerd door GID werden17 enthousiaste bluesgitaristen werden ondergedompeld in de blues met pentatonische toonladders in 5 blokken, en hoe je deze met elkaar verbindt, dynamiek en verschillende speelstijlen. Dagelijks een gezamenlijk work-out om de vingers los te krijgen, lessen van Leif de Leeuw en Maarten Pors en ’s avonds jamsessies onder begeleiding van een live band. Er was dan ook de hele dag door muziek, waarbij grenzen in de groep vervagen: jong, oud, man, vrouw, uut ’t Noorden, of met een zachte G iedereen inspireert elkaar.

“Leuk, leerzaam, informatief en genieten met gelijkgestemden” was de algemene teneur in de feedback formulieren.

Sponsors bedankt!

In de tijd tussen lessen werd het geleerde verwerkt, geoefend en de inwendige mens verzorgd. Veel gesproken over akkoordenschema’s, licks, ritmes, harmonie gear met een demonstratie van BOSS-pedalen. Cursisten konden tijdens het weekend de verschillende pedaaltjes van BOSS uitproberen, spelen op een echte Panucci gitaar -wat voor veel deelnemers een eerste keer was- en de plectra van Chickenpicks uitproberen of bij de open haard een Gitarist doorbladeren. Ook de snaren van Ernie Ball werden ook met gejuich ontvangen!

 

Categorieën: Geen categorie

2 reacties

Mop · mei 7, 2019 op 10:44 am

Ik ben mee geweest op het Blues Bootcamp met Leif de Leeuw. Dit was super gaaf!! Veel geleerd, geweldige docenten, hele leuke mede deelnemers. kortom ik heb het enorm naar mijn zin gehad!

Organisatie was top… heel erg bedankt! ik ga zeker nog een keer mee!!!

    gitaarzomerkamp · mei 8, 2019 op 3:15 pm

    Leuk om te horen Mop… je bent van harte welkom!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Neem contact op via WhatsApp