Gitaar zomerkamp  2019

Guitar Bootcamp zomer 2019, Ardennen. In de week van 20 t/m 26 juli vond alweer het tweede Gitaar Bootcamp zomerkamp plaats. Voor het tweede op een volgende jaar zaten we weer op de prachtige locatie in de Ardennen. GID (Gitaar Instituut Dordrecht) organiseerde deze week waarbij een groep van 12 deelnemers tussen de 15 en 67 jaar oud zich van zaterdag t/m woensdagavond onderdompelden in de muziek om zich de verschillende aspecten van het gitaarspelen eigen te maken.

      

Goed gereedschap is het halve werk…

We hadden dit jaar weer een mooi programma. De dagen begonnen met een goede warming-up  begeleid door Mika Pors. Hierna werd de groep in tweeën gesplitst en begonnen de gitaarlessen. Er werd twee keer per dag anderhalf uur lesgegeven door of Leif de Leeuw, of Richard Hallebeek of Maarten Pors zelf. Ook werden er dit jaar meerdere workshops gegeven. Zo kwam onder andere Angelo van Merienboer, van Pannucci Guitars, op de zondag avond langs om een workshop “gitaar afstellen” te geven. Na uitgelegd te hebben waar op gelet moet worden en hoe bijvoorbeeld te intoneren of een hals goed te zetten, werd iedereen ook nog individueel geholpen bij het afstellen van zijn of haar gitaar door Angelo zelf. Dit was een groot succes. Met op-en-top afgestelde gitaren gingen we de rest van de week in. Om het vakantie gevoel nóg meer te bekrachtigen was op dinsdagmiddag zelfs tijd ingepland om een beetje bij te komen en de omgeving te verkennen, of om lekker in, en rondom het gebouw te chillen en natuurlijk hard te oefenen ; ).

 

Jammen met  Fusiongitarist Richard Hallebeek en Bues/Rock gitarist Leif de Leeuw

Op zondag en maandag was de door de lezers van tijdschrift “De Gitarist” verkozen “beste gitarist van de Benelux in de categorie jazzfusion” Richard Hallebeek aanwezig. Richard is een van de weinige Nederlandse gitaristen die kan zeggen dat hij met een ‘honors degree’ is afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. Hij heeft gespeeld en/of opgenomen met mensen als Scott Henderson, Frank Gambale, Allan Holdsworth, Carl Verheyen en Guthrie Goven en heeft meerdere grote awards gewonnen. Maandag middag kwam Leif de Leeuw (blues, rock en country) het stokje van Richard over nemen. De jonge gitarist sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” (2009/2013) en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers het magazine “De Gitarist”. Samen met initiatiefnemer en Blues Gitarist Maarten Pors verzorgden ze, de lessen op het bootcamp. Op maandagavond waren zowel Leif als Richard aanwezig. Eerst voerden de docenten samen een show op waarna de deelnemers ook de kans niet door de neus werd geboord met die profs te jammen. Dit werd dan ook een top avond.

 

 

Whole lotta pedals!

Op dinsdagavond was Armand Gabeler aanwezig voor een clinic BOSS pedalen. Een leuke, energieke, demo waarin Armand  alles uitlegde over Boss-pedalen en effecten in het algemeen en vragen beantwoordde. Hierna werd er nog flink op los gejammed met Armand, Leif en Maarten.

                                     

 

 

Aan alles gedacht

Ook aan de inwendige mens was gedacht Het keuken team, bestaand uit Judith Porsen Roel Jacobs verzorgde zeer smakelijke, gevarieerde maaltijden. Er werd ook rekening gehouden met speciale diëten zoals bijvoorbeeld vegetarisme. Om het vakantie gevoel helemaal compleet te maken was de dinsdagmiddag vrij gepland om de omgeving te verkennen, te oefenen of om gewoon lekker te chillen!

 

 

Het was TOP!

Met een gemiddeld ‘rapport cijfer’ van 9- en quotes als; ‘Een inspirerende vakantie met “Like-minded” gitaar enthousiastelingen. Dat ook nog eens in een heerlijke ontspannen sfeer‘. en ‘ Ik dacht dat het bijna niet beter kon na vorig jaar. Toch gelukt!”  zijn wij meer dan tevreden en kijken wij terug op een fantastische week. Zonder het team, de docenten en de deelnemers was dit niet gelukt!!

 

Met dank aan:

Leif de Leeuw

Richard Hallebeek

Hook Amplifiers

Panucci Custom guitars

ChickenPicks Guitar picks

Ernie ball

BOSS Benelux

de Gitarist

Roel Jacobs en Judith Pors; het keuken team

En natuurlijk alle deelnemers!!

 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Neem contact op via WhatsApp