Gastdocenten Guitar Bootcamp

Gastdocenten tijdens Guitar Bootcamp. Afhankelijk van het soort Bootcamp vragen wij de best passende Gastdocenten hieronder een greep uit de Gastdocenten van het Guitar bootcamp. op de pagina Workshops en Events kun je zien welke gastdocent aanwezig is bij de verschillende events.


Arturo Ramón

Op zijn vijftiende ging Arturo Ramón naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om klassiek gitaar te studeren. Al snel daarna maakte hij contact met de flamenco en verdiepte hij zich in deze stijl. Zijn eerste lessen nam hij bij Johan Frauenfelder. Na twee jaar studeren in Den Haag besloot Arturo zich volledig toe te wijden aan de flamencogitaar, en vervolgde hij zijn studie bij Paco Peña, Ricardo Mendeville en Hans van Gogh aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in mei 2003 afstudeerde. Tijdens zijn studie volgde Arturo masterclasses bij o.a. de flamencogitaristen Paco Serrano en Moraíto en de flamencozangers David Pino en José Parrondo.

Arturo heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse muziekscene. Zijn virtuositeit en zijn gevoel voor ritme en melodie maken hem tot één van de meest complete flamencogitaristen van Nederland.

Al vanaf zijn elfde speelt Arturo Ramón gitaar en met zijn jarenlange, professionele ervaring zet hij optredens van hoge kwaliteit neer. Met twee solo- flamencogitaaralbums en een tiental albums in samenwerking, is Arturo Ramón ook nog bijzonder actief als producerend artiest.

Website: arturoramon.com

Youtube: Arturo Ramón


Sietze Bouma

Opgegroeid in een familie met een passie voor muziek, was het voor Sietze Bouma geen moeilijke keuze om zijn dromen van muziek maken na te jagen. Sietze begon op 12-jarige leeftijd met gitaarspelen en is sindsdien niet meer gestopt. Zijn persoonlijke sound wordt gekenmerkt door een helder klinkende toon, rijke akkoorden en krachtige solo’s.

In 2017 en 2018 ontwikkelt Sietze zich als akoestische Fingerstyle gitarist, elektrische gitarist en als zanger. Hij zingt en speelt elektrisch in een Robben Ford / John Mayer stijlvol bluestrio met Andre Valkenburg op drums en Wytze van der Meer op bas. De band heeft zijn aftrap gegeven in februari 2017. Sietze groeit hard als gitarist en zanger en voor 2017/2018 plant hij een nieuw album. In maart 2011 stond hij voor het eerst op het podium samen met de bekende Nederlandse gitarist Harry Sacksioni. In januari 2012 stond hij op het podium met het Australische fingerstyle fenomeen Tommy Emmanuel. Op dit moment runt Sietze zijn eigen Gitaar Instituut in Friesland.

Website: sietzebouma.com

YouTube : Sietze Bouma


Gastdocenten - Stef

Stef Delbaere

De Vlaamse Stef Delbaere is sinds een tijdje de nieuwe gitarist van de Nederlandse bluesrockband King Of The World. Hiermee treedt hij in de voetsporen van veteraan Erwin Java. Geen gemakkelijke klus, maar Delbaere vervult zijn rol op het nieuwe album ‘Connected’ meteen met verve.

Stef Delbaere is een 25-jarige gitarist, geboren in Gent, opgegroeid in het dorpje Dikkelvenne. Via de uitgebreide platencollectie van zijn ouders, gespekt met veel klassiek, jazz, rock en blues, raakt hij onder meer in aanraking met ‘From The Cradle’ van Eric Clapton. Later is hij gekluisterd aan platen van onder andere Robert Johnson, Elmore James, B.B. King en Albert King. Na het spelen in een classic rockcoverband gaat Delbaere naar Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

Naast zijn drukke sessie werk en docent op de Havo/VWO voor Muziek en Dans in Rotterdam is Stef ook de vaste gitarist van Belle Perez.

Lees alles over Stef in Gitarist

Youtube StefDelbaere


Gastdocenten - Richard Hallebeek

Richard Hallebeek

Een van onze vaste Gastdocenten is Richard Hallebeek. Richard begon met gitaarspelen op 10 jarige leeftijd, hij speelt al meer dan 30 jaar en heeft opnames gemaakt en het podium gedeeld met een groot aantal wereldberoemde gitaristen waaronder Scott Henderson, Frank Gambale, Scott Kinsey, Dan Gilbert, Carl Verheyen, Michael Angelo Batio, Marco Minnemann, Steve Hunt, Allan Holdsworth.
Hij heeft aan het conservatorium in Amsterdam gestudeerd en een jaar in Los Angelos aan het GIT gestudeerd.

Daarna heeft hij in L.A. opnames gemaakt voor Mark Varney’s legendarische Legato Label. Hij heeft twee jaar achter elkaar (2010 en 2011) op het Ziua Chitarelor Festival in Bucharest gespeeld met Andy Timmons, Greg Howe, Guthrie Govan, Brett Garsed, Mattias Eklundh.
Richard speelt onder andere op het Weaveworld trilogy van keyboard speler Lalle Larsson (3de in 2011 in de Keyboardmagazine polls)
hij toerde twee keer met Guthrie Govan en Jose de Castro met een Rock-Blues G3 project.

De afgelopen jaren heeft Richard vier keer samen met Dweezil Zappa, zoon van… het podium gedeeld.

Naast al deze drukke werkzaamheden heeft hij ook nog tijd gehad om instructie DVD’s te maken voor ‘TrueFire’ in 2015 genaamd ‘Scale Creativity’ en een instructie DVD over het gebruik van akkoorden ‘Chord Creativity’.En Creative Lick Phrasing

website: richarshallebeek.com
Youtube: youtube/richardhallebee


Gastdocenten - John Klaver

John-F. Klaver

John F. Klaver is een Nederlandse gitarist, zanger, componist en muziekleraar. Hij begon op zijn elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix. Na zijn afstuderen volgde hij privé gitaarles en muziektheoretische lessen aan de universiteit van de Stille Oceaan in de VS. Terug in Nederland werd hij toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam en kreeg hij lessen van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 begon hij zijn eigen formatie, het John F. Klaver Trio, dat later de John F. Klaver Band zou worden.

De eerste prestatie was de CD “Jetpepper”, die in 2008 werd uitgebracht. Het tweede album, “Coming Back For More”, volgde in april 2011. Het album was een groot succes en werd verkozen tot Best Dutch Blues CD 2011. Bekend muziekbladen merkten ook John op en wijdden verschillende artikelen niet alleen aan de band, maar ook aan de versterkers en effectpedalen die John zelf bouwt onder de naam ‘Klaver’.

Ook in 2011 wonnen John en zijn band de Dutch Blues Challenge en werden ze daarmee verkozen tot Best Blues Band of the Netherlands. Dezelfde prijs werd in 2013 aan John uitgereikt na het winnen van de Dutch Blues Challenge voor de tweede keer.

John kreeg ook de eer om de eerste en enige Nederlandse gitarist te worden die lid werd van het Jamtrackcentral-team. Zijn uitgebreide technische trainings- en onderwijsvaardigheden hebben al geleid tot talloze best verkopende masterclasses over bluessolo, zowel op dit platform als in real-life workshops.

website:   johnklaver.nl

Youtube:  youtube.com/JohnFKlaver


Gastdocenten - Leif de Leeuw

Leif de Leeuw

Leif de Leeuw begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan.

In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar. Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Hij werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

website: leifdeleeuw.com
Youtube: youtube.com/leifdeleeuwband


Gastdocenten - Sonny Ray van den Berg

Sonny Ray

Rond zijn tiende ging Sonny Ray (1995) op klassiek gitaarles. Dit klonk niet zoals de rock nummers die hij op de radio hoorde waar hij zo van onder de indruk was. Later pakte hij de elektrische gitaar op en begon op gehoor het spel van zijn eerste muzikale held uit te zoeken: Eric Clapton. Later verdiepte hij zich verder in andere gitaristen als BB King, Albert King, Stevie Ray Vaughan en Derek Trucks. Een jarenlange polsblessure weerhield hem om naar het conservatorium te gaan en hij besloot Social Work gaan studeren. Toch zette hij door, volgde een vooropleiding aan het conservatorium en bleef doorspelen met tussenpozen. In de zomer van 2019 maakte hij een comeback op Bluesfestival Swing Wespelaar na een polsoperatie.

Naast de blues komen zijn invloeden ook uit de Jazz, Pop, Funk en R&B. Zo werkte hij samen met Disney ster Shalisa van der Laan, Nicolas Kanza en het award winning opera-rock duo Braxi Music. In 2017 speelde hij samen met Miss Bunty een Prince Tribute in Paradiso Amsterdam. Daarnaast speelde Sonny met onder andere Jan Akkerman, John Primer, Chris Cain, Beau Collins en bracht het winnen van een cover wedstrijd hem bij een gastoptreden van DeWolff.

Op dit moment Speelt Sonny bij de Dave Warmerdam Band. Zij wonnen in 2019 de Dutch Blues Challenge. begin 2020 deden zij mee aan de International Blues Challenge. Daarnaast speelt hij in de Jesters Jazzband.

website: Dave Warmerdam Band

Youtube: Dave Warmerdam Band


docent - Maarten Pors

Maarten Pors

Naast alle boven genoemde Gastdocenten is Maarten altijd aanwezig op het Guitar Bootcamp. Hij is de organisator en bedenker van de Guitar Bootcamps.

Maarten begon met gitaarspelen op 11 jarige leeftijd. na het luisteren van ‘Just one Night’ van Eric Clapton.
Hij raakt al gauw in de ban van de Blues. Op zijn 16de begon hij met lesgeven. Inmiddels speelt hij al 35 jaar. en geeft ook al net zo lang gitaarles. In deze 35 jaar is zijn voorkeur veranderd naar gitaristen als Steve Vai, Edward van Halen, Allan Holdsworth en Frank Gambale. Ondanks dat is zijn voorliefde voor Blues wel blijven bestaan.

Je kunt hem alles vragen over de grote Blues gitaristen op aarde, over slide en over akoestische blues.

Maarten heeft veel voor TV gedaan en demonstraties op beurzen.En speelt regelmatig op de grote podia in Nederland en daar buiten.

Hij is altijd op de hoogte van de laatste technieken. Van Sweep picking tot rechterhand-tappen het komt allemaal aan bod
Hij heeft een afgeronde opleiding aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’
Naast een goedlopende les praktijk geeft hij ook muzieklessen op scholen.


‘Enorm veel kennis op gedaan en plezier maken met leuke mensen en toffe leraren’

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Neem contact op via WhatsApp