Terugblik Gitaar Bootcamp 2018

Guitar Bootcamp 2018 – Ardennen – In de week van 28 juli t/m 2 augustus vond het eerste Gitaar Bootcamp plaats op een prachtige locatie in de Ardennen. Gitaar Instituut Dordrecht (GID) organiseerde deze week waarbij een groep van 15 deelnemers tussen de 15 en 67 jaar oud zich van zaterdag t/m woensdagavond onderdompelden in de muziek om zich de verschillende aspecten van gitaarspelen eigen te maken.

 

Hele dag muziek maken, dat is toch geweldig!

Een bootcamp betekent uren maken en aan de slag! De dagen begonnen dan ook met een goede work-out waarbij de vingers los werden gemaakt. Hierna werd de groep in tweeën opgesplitst.  Dagelijks stonden er 2 gitaarlessen op het programma met ’s avonds een workshop of jamsessie. Tussen de lessen door werd er flink geoefend:

“ Heerlijk dit gitaar bootcamp, aldus een deelnemer. “ hoe vaak komt het nou voor dat je dagelijks meer dan zes uur aan het gitaarspelen bent?”  En die gedachte werd gedeeld door andere cursisten: “ Vaak neem ik mij voor in de zomervakantie echt lekker te gaan oefenen, maar dan stoppen de gitaarlessen, is je agenda volgepland met afspraken waar je verder niet aan toekomt en dan is je vakantie weer voorbij”. “ Fijn om me nu echt eens op de gitaar te kunnen richten”.

 

Les en Jammen met Fusiongitarist Richard Hallebeek

Fusiongitarist Richard Hallebeek verzorgde samen met bluesgitarist, gitaardocent en initiatiefnemer van het gitaar bootcamp Maarten Pors de lessen. Naast de lessen en workshops is het gewoon geweldig leuk om met zulke goede gitaristen te jammen!

Tussen de gitaarlessen door konden mensen zich alleen of in groepjes terug trekken op het grote terrein of in de eigen huiskamers. En de inwendige mens werd goed verzorgd met gevarieerde maaltijden.

Sponsors eerste bootcamp: bedankt!

VOX amplification, DR Strings, Chickenpicks and Panucci CustomGuitars and the Guitarist have given extra support to the bootcamp with their contributions. Through this way, we want to thank them very much for this.

If you also want to visit a Bootcamp check out our Summercamp page!

 

                  

 

                     

                    

Categorieën: Geen categorie

4 reacties

Twan · mei 8, 2019 op 1:54 pm

“Gitaarspelen is leuk, samen spelen is nog leuker en (iets) beter leren spelen is het leukste.”

Tijdens het gitaar bootcamp in 2018 werd dit voor mij nog eens extra duidelijk. Welke stijl je ook speelt en of je er wel of niet bij kunt zingen, gitaar spelen is leuk om te doen. De tijd staat even stil als je in je gitaarspel opgaat en dat gevoel is heerlijk.

Als je samen gaat spelen ontstaat er helemaal iets bijzonders. Dan blijken gitaristen hele leuke mensen te zijn, die elkaar waarderen of ze nu 2 jaar spelen of 20 jaar. De sfeer nodigt uit om te laten horen wat je kunt en iedereen motiveert elkaar op een positieve manier. Je hoort en ziet dus ook wat anderen doen en dan kan het zomaar zijn dat je dat ook wilt leren.

Nou, dat kan, want de gitaardocenten zijn uitstekend in staat om beginners en gevorderden wat te leren op een begrijpelijke manier. Ze kunnen zelf echt heel goed gitaar spelen (en dat is al heel cool om te zien), maar ze beheersen ook de kunst om te begrijpen waar je tegenaan loopt als je gitaar aan het leren bent en om dat te vertalen in praktische tips.

En aangezien iedereen aan het leren is kun je elkaar ook prima helpen en worden tips uitgewisseld en krijg je de kans om ook gitaren uit te proberen die je nog nooit eerder had bespeeld. Er is ook ruimte genoeg op de locatie, zowel binnen als buiten en overal hoor en zie je mensen zitten te oefenen en uitproberen en je ziet ze vooruitgaan.

Ik heb tijdens het bootcamp 2018 de blues toonladder geleerd, waardoor ik beter blues solo kan spelen en ik het vooral nog leuker vind om te doen en graag nog meer wil leren.

Reken maar dat ik er tijdens bootcamp 2019 weer bij ben! Jij ook? Je weet nu waarom:

“Gitaarspelen is leuk, samen spelen is nog leuker en (iets) beter leren spelen is het leukste.”

    gitaarzomerkamp · mei 8, 2019 op 3:15 pm

    Super leuk Twan.. leuk dat je er weer bij bent in de zomer!!

Celle · mei 14, 2019 op 7:08 pm

Met spijt kijk ik terug op het gitaarboodcamp 2018 en de Blues Special. Met spijt omdat ik er deze zomer niet kan bij zijn. En wat is nu leuker dan samen met andere gitaristen een weekje door te brengen?
De zomer gitaarbootcamp begon spannend. Ga ik kunnen volgen? kunnen mijn vingers dit aan? Al snel blijkt mijn angst ongegrond. Al kwam het moeilijk op gang, vonden we elkaar toch snel. Er werd rekening gehouden met je kunnen en van groep veranderen was mogelijk. Ook de mogelijkheid, die de docenten creëerden, om de leerstof op je eigen tempo te verwerken, kon ik alleen maar appreciëren.
Ik kreeg een antwoord op mijn vraag en werd hierin naar behoren begeleid wat het spelplezier deed toenemen. Het Jammen vond ik ook de max, zeker toen ik merkte dat de Belgische klassiekers in de smaak vielen. En natuurlijk is eten ook heel belangrijk. Dit was top, telkens weer met liefde bereid. Het was een topweek. Zeker voor herhaling vatbaar.

En die herhaling kwam er in de Blues Special. Met een andere docent, en wat voor een. Een topper. Maarten weet zijn docenten, alsook zijn keukenploeg, te kiezen. Bij het terug zien van gezichten uit het zomer gitaarbootcamp, voelde ik dat het weer een plezante tijd zou worden. De band wordt er sterker door en de vriendenkring wordt groter. Ook tijdens de Blues Special heb ik veel geleerd en vooral plezier beleefd.
Ik wil afronden met spijt, spijt dat ik niet aanwezig kan zijn op het volgende gitaarbootcamp.

    gitaarzomerkamp · mei 17, 2019 op 1:55 pm

    Celle,

    Het was zeker leuk!! volgende keer weer 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
× Neem contact op via WhatsApp